Ergonomi Coaching

Behöver du hjälp att hitta rätt arbetsposition framför datorn, på jobbet eller i hemmet? Vi hjälper dig med ergonomicoaching där vi på plats tillsammans går igenom de viktigaste friskvårds faktorerna för en välfungerande arbetsplats. I genomgången tittar vi på t.ex. arbetsstol, arbetsposition, arbetsbord, mus, skärm, ljus, ljud, luft m.m. Ni förses med individuella lösningar och rekommendationer om eventuella åtgärder. Ergonomi Coaching kan genomföras med 1–2 personer samtidigt.

  • Hur ställer du in din kontorsstol?
  • Hur ska du stå vid skrivbordet?
  • Hur ofta ska du ändra arbetsposition mellan sitta och stå?
  • Vilken position är ergonomisk när du sitter?
  • Hur ställer du in datorskärmens vinkel?
  • Vad är fördelarna med att sitta/stå aktivt?

Ergonomitjänster för företag

Vad kan förbättras på er arbetsplats? Vi på Engelbrekts Kiropraktorcenter kan hjälpa företag till att skapa en bättre arbetssituation. Med en arbetsmiljökonsult på plats håller vi föredrag, svarar på frågor och erbjuder intresserade en arbetsplatsgenomgång. Välj mellan endast ett föredrag eller en heldag inkluderat en arbetsmiljögenomgång.

Föredrag ca 45 min

Bygger på senaste forskningen kring vikten av rörelse under arbetsdagen oavsett fysisk aktivitet på fritiden. Avslutas med en frågestund.

Arbetsmiljögenomgång (minst 4 tim)

Personalen blir intervjuad och individuellt ergo coachade på kontoret. Vid önskemål kan vi tillsammans göra justeringar på befintlig utrustning. En kortare konfidentiell rapport om status och rekommendationer för eventuella åtgärder medföljer.

Målet är att deltagarna ska få inspiration och kunskap om hur de själva kan anpassa kontorsutrustningen, integrera rörelse i vardagslivet och ta eget ansvar för sitt välbefinnande. Vårt råd är att alla som är intresserade får möjligheten att genomgå Ergonomi Coaching.

Önskar du att komma i kontakt med vår ergonomikonsult Erik kan du höra av dig med din förfrågan. Våra kontaktuppgifter hittar du här.