Om kiropraktik

Kiropraktik är ett yrke inom primärvården med unika principer relaterade till biomekanisk funktion, hälsa och välmående. Verksamhetsområdet omfattar diagnostik, behandling och förebyggande åtgärder av funktionella besvär i rörelseapparaten. En kiropraktor fokuserar på att förbättra funktionen i kroppens leder och muskler och dess relation till nervsystemet.

Alla våra kiropraktorer innehar en internationellt godkänd utbildning. Vi hjälper dig vare sig du har ett akut eller ett mer långvarigt problem. Vi anpassar behandling och uppföljning efter den information som kommer fram i din berättelse i kombination med din undersökning. Oftast behandlar vi vid första besöket. Om det däremot finns kontraindikationer för behandling ger vi råd och rekommendationer eller skickar vidare till annan medicinsk bedömning.

I behandlingen använder vi en kombination av tekniker anpassade efter dina behov och önskemål.

Behandlingen du får hos oss kan innehålla

  • Kiropraktiska justeringar – kiropraktorns expertområde. En snabb och precis impuls stimulerar nervceller i ledkapslar och ändrar input från djupa ryggmuskler till hjärnan så att samarbetet mellan muskel, nerv och skelett kan fungera bättre.
  • Extremitetsjusteringar – Kiropraktiska justeringar av kroppens leder förutom ryggraden, till exempel fötter, knä, höfter, handled, armbåge, axlar, revben och nyckelben.
  • Medicinsk akupunktur – Används ofta som ett komplement till den kiropraktiska justeringen.
  • Andra myofaciella uppmjukningstekniker, triggerpunktsbehandling, muskelrelease tekniker, mulligan mobilisering och IASTM (instrument assisted soft tissue mobilizaition).
  • Kinesiotejpning.
  • Stötvågsbehandling.
  • Stretching.
  • Stabiliserande träning – Kvalitativ aktivering av den djupa stabiliserande muskulaturen, inspirerad av bl.a. DNS (Dynamic Neuromuscular Stabilization).
  • Rådgivning och rekommendationer angående kost, kosttillskott, daglig aktivitet samt övriga åtgärder som kan leda till bättre hälsa och ökat välmående.

Vanliga besvär vi ser i kliniken är ländryggssmärtor, bröstryggssmärtor, ischias, diskbråck, spinal stenos, nack- och axelsmärtor, smärtor i arm och handled, domningar i fingrarna, huvudvärk/migrän, bäckensmärtor, höftproblem, knäsmärtor, ankelproblematik och fotsmärtor.

Många kommer till oss med idrottsskador som löparknä, hopparknä, hälsporre, höftsmärta och tennisarmbåge m.m.

Vi har bred kompetens när det gäller behandling av barn och gravida.

Om du har frågor till oss så hör gärna av dig på telefon 08-22 20 90 eller via e-post på info@kirostockholm.se